Sokan nem tudják, mire jó a bitcoin! Te képben vagy?

Bár eléggé közkézen forognak a bitcoin és a kriptovaluta kifejezések, mégis, ha megkérdezel az utcán random tíz embert, talán három-négy fog valós információkat mondani arról, hogy mire jó a bitcoin. Ha te sem tudod igazán, akkor legfőbb ideje, hogy közelebbről megismerkedj ezzel a jövőbe mutató eszközzel, ugyanis aligha fogja tudni elkerülni a világ azt, hogy még szélesebb körben elterjedjen.

Először azonban azt érdemes tisztázni, hogy mi is az a bitcoin, és hogyan juthatsz hozzá!

A bitcoin rövid története

Az első bitcoint 2009-ben egy ismeretlen fejlesztő bocsátotta ki közvetlenül a 2008-as amerikai bankválság kirobbanása után, és a bitcoin igazából nem más, mint egy digitálisan tárolt, nyílt forráskódú fizetőeszköz.

Mivel digitálisan tárolják, ezért nincs nyomtatott verziója, illetve már csak azért sem kerül nyomtatásba, mert nincs ki nyomtassa, ugyanis a bitcoin egy decentralizált fizetőeszköz, amely nem függ sem politikai pártoktól, sem országoktól, senkitől.

Matematikai problémák megoldásával lehet hozzájutni, de erre természetesen kiváló szoftvereket használhatsz, sőt, akár automatizálhatod a folyamatot botok segítségével, így még csak a géped előtt sem kell lecövekelned 0-24-ben, hiszen egy jól kiválasztott szoftver akkor is dolgozik helyetted, amikor te teljesen mással vagy elfoglalva.

De mire jó a bitcoin?

Túl azon, hogy rendkívül izgalmasan hangzik, és kihívást jelent a megszerzése, valamint az innovációkat kedvelő emberek számára igazán csábító, hogy úttörők lehetnek valamiben, azért számos más funkciót is ellát a bitcoin. Mutatjuk a legfontosabbakat!

  • Utazhatsz vele, hiszen számos utazási iroda elfogadja fizetőeszközként a bitcoint.
  • Jótékonykodhatsz vele, mivel már szép számmal akad olyan szervezet, aki ezt is lehetővé teszi.
  • Meg is tarthatod! Persze nem muszáj elköltened, tárolhatod is a kibányászott bitcoinokat.
  • De kereskedhetsz is vele! Így ha jó szoftvereket használsz, gyarapítani tudod a kriptovalutáid mennyiségét!
  • Vásárolni is tudsz már bitcoinnal! Már idehaza is van lehetőség plédául az Alza webshopjában is arra, hogy kirptovalutával fizesd ki a megvásárolni kívánt termékeidet.
  • A szerencsejáték, a felnőttfilmek, valamint a videójátékok területén is rengeteg elfogadóhely van, de itt azért érdemes nagy körültekintéssel, óvatosan eljárni.
  • Vásárolhatsz vele további bitcoin bányászati eszközöket, ami valahol teljesen logikus is, hiszen hogy nézne már az ki, ha épp ezért nem lehetne kriptovalutában fizetni?!

Ugye milyen izgalmasan hangzik? Ha szeretnél belevágni az első bitcoin businessedbe, tedd meg velünk az első lépéseket, és tanulj oktatóanyagainkból vagy akár személyesen is!

A bitcoiné a jövő?

Ezt talán a legnehezebb megjósolni, hiszen a világ folyamatosan változik, ugyanakkor mégis nagy reményeket fűz mindenki a kriptovalutához, hiszen éppen az az erőssége, hogy sem politikai, sem eszmei irányzatoktól, sem emberektől nem függ a jelenléte és természetesen a létjogosultsága sem. 

Ha nem szeretnél kimaradni belőle, akkor fontos tudnod, hogy akár magánszemélyként és akár cégként is belevághatsz akár egy kisebb összegű tőkével is, így alig valamit kockáztatsz a betanulási időd alatt. 

Persze tudjuk, hogy ez a blogbejegyzés is csupán a jéghegy csúcsát karcolgatja, ezért szolgáltatásainkkal készséggel állunk rendelkezésedre, hogy még közelebb hozzuk hozzád a kriptovaluta csodás világát!

Az itt szereplő információk és hírek kizárólag edukációs és tájékoztató jellegűek. A videó vagy cikk kizárólag az Előadó vagy a Cikk írója véleményét tükrözik, aki nem rendelkezik pénzügyi tanácsadói vagy bejegyzett befektetési tanácsadói engedéllyel. A Tradensea nem vállal felelősséget Önnel vagy bárki mással szemben a Szolgáltatás által adott információkra támaszkodva hozott döntésekért vagy tett intézkedésekért, illetve bármilyen következményeiért vagy esetleges károkért.

Sikerre

programozva

0