A kriptovaluta-kereskedés trükkjei

A befektetésekkel ellentétben a kriptovaluta-kereskedés során nem az a célunk, hogy hosszú távon birtokunkban legyen egy valuta, hanem hogy az árfolyam változásaiból aktív munkával hasznot szerezzünk. Az adatok értékelésére két elterjedt módszer létezik: a fundamentális és a technikai elemzés.

Hogyan állhatunk neki a kereskedésnek?

Ha eldöntöttük, hogy ezzel szeretnénk foglalkozni, először is sok időt és elképzelésünk szerinti mennyiségű pénzt kell allokálnunk ebbe a tevékenységbe. A befektetett munka nélkül aligha lesz gyümölcsöző számunkra ez a tevékenység. Ki kell választanunk egy tőzsdét, csatlakoztatnunk kell a tárcánkat, hogy beutalhassuk róla a kellő összeget, majd ezt követően már meg is nyithatjuk hőn áhított első pozícióinkat.

Befektetni vagy kereskedni érdemes?

Amennyiben valaki az előbbivel szimpatizál, nincs más dolga, mint egy jó beszálló ponton vásárolni és kivárni. Ez a mentalitás általában a távlatokban gondolkodókra jellemző. Ők lemondanak a rövidtávon megszerezhető nyereségről. Nem kívánják meglovagolni a kisebb árfolyam mozgásokat, csak a tartós trendre fogadnak. 

A kereskedők viszont teljesen másképp gondolkodnak. A rövidtávon létrejövő árkülönbözetekből szeretnének profitra szert tenni. A kriptovaluták nagyon megfelelnek erre a célra, mivel nagy volatilitásukból fakadóan, ha megtaláljuk a jó beszállókat és kiszállókat, nagy profitra tehetünk szert. Mi a Tradensea-nél automatizmusokkal támogatjuk a sikereidet!

A kriptovaluta-kereskedés módszerei

  • A legintenzívebb módszer a napon belüli kereskedelem. Ilyenkor a megnyitott pozícióinkat még aznap le is zárjuk. Ezzel a legkisebb, pár órás mozgásokon próbálunk nyereséget realizálni.
  • Ennek egy változata, az úgynevezett skalpolás, amikor úgy próbáljuk csökkenteni a rizikónkat, hogy a gyorsan megjelenő nyereségeket azonnal, akár pár percen belül realizáljuk. Ezzel a módszerrel akár naponta több száz üzletkötést is végezhetünk.
  • A swingtrade módszerrel viszont az árfolyam mozgásokat kell analizálnunk. Meg kell próbálnunk kitalálni, hogy mikor indul meg felfelé a piac, majd a megtorpanásnál kell eladnunk. Ez egy hosszabb folyamat is lehet. Akár hónapok is eltelhetnek a vásárlásunk és az eladásunk között.

Ha megtetszett valamelyik módszer, olvasd el GYIK oldalunkat, ahol alapvető ismeretekre tehetsz szert!

Mi a különbség a különböző elemzések között?

A kereskedés szépsége és alapja, hogy megpróbáljuk megjósolni a jövőt. Ehhez különböző elemzéseket használhatunk. Lássuk, melyek ezek!

Az egyik a fundamentális elemzés, amely során kicsit távolabbról igyekszünk rálátni az adott eszközre. Utánanézünk, hogy milyen kormányzati szabályozásokra számíthatunk, milyen híreket hallunk az iparágról. Mit mondanak a coin mögötti projektről. Ezek alapján próbáljuk összerakni, hogy közép- és hosszútávon merre fognak mozogni az árfolyamok, vagy a közeljövőben várható-e gyors emelkedés, esetleg beesés. 

A technikai elemzéssel viszont a statisztikákat figyeljük. Kielemezzük, hogy miként mozognak az árfolyamok. Megpróbáljuk beazonosítani a trendeket, és ebből próbáljuk megjósolni az árfolyamok változásainak valószínűségét. Fontos különbség a kettő között, hogy a technikai elemzésben segítségünkre lehetnek automatizmusok, kereskedési botok is. Nézd meg csomagjainkat, hogy lásd, miként segíthetnének téged, hogy sikeres kiptovaluta-kereskedő lehess! 

Ha valamelyik csomagunk felkeltette figyelmedet, írj nekünk nyugodtan a kapcsolat oldalunkon!

Az itt szereplő információk és hírek kizárólag edukációs és tájékoztató jellegűek. A videó vagy cikk kizárólag az Előadó vagy a Cikk írója véleményét tükrözik, aki nem rendelkezik pénzügyi tanácsadói vagy bejegyzett befektetési tanácsadói engedéllyel. A Tradensea nem vállal felelősséget Önnel vagy bárki mással szemben a Szolgáltatás által adott információkra támaszkodva hozott döntésekért vagy tett intézkedésekért, illetve bármilyen következményeiért vagy esetleges károkért.

Sikerre

programozva

0