Coinbase vs Binance

Az elmúlt években hatalmas fejlődést láthattunk a kriptovaluták világában, mind árbeli mind pedig technikai téren. Azonban az utóbbi állításomat boncolgatván fontosnak tartom, hogy górcső alá vegyük a technikai fejlődés illetve a bizalom  megtestesítőit, a Coinbase-t és a Binance-t.

Az előbb említett vállalatok nem csupán Európában, hanem a világ számos kontinensén uralják a kriptovaluták hatalmas piacát. Ahhoz, hogy megállapítsuk mégis mely vállalati óriás helyezkedik előrébb a másiknál, fontosnak tartom számos tekintetben összehasonlítani őket. Az alábbi szempontok a következők : kereskedési nagyság, felhasználók, illetve a bevétel és a vállalat mérete.

Binance kártya

Első helyen szerepel a Binance kártya, amelynek segítségével világviszonylatban több mint 60 millió kereskedőnél vásárolhatunk kriptovalutáért termékeket és szolgáltatásokat. Használata egyszerű, amely szinte egy közönséges bankkártyához hasonlatos. A Binance kártya aktiválása regisztrációhoz kötött.

Coinbase kártya

A coinbase kártyája sem tér el sokkal az előbbihez képest. Összességében, egy olyan Visa betéti kártya amely a coinbase számlaegyenlegnek köszönhetően a kriptovalutáinkat épp olyan egyszerűen költhetjük el mint a bankkártyán lévő összegeket. Világviszonylatban ez is több millió helyen elfogadott.

Mindkét tőzsde magas likviditással rendelkezik

Az embereknek fontos tudnia azt az ősi igazságot, miszerint egy tőzsdén a fizetőképesség jelentésének hatalmas ereje van. Az átláthatóság érdekében a fizetőképesség, más néven likviditás adja a tőzsde szívét, ugyanis ebből származik a megélhetés vagyis a bevétel, továbbá rávilágít arra is, hogy mennyire számít ismertnek egy adott kereskedési felület. Két évvel ezelőtt, 2020 májusában a coinbase egy napra vetített kereskedelmi volumene megközelítette a 10 milliárd dollárt. A tőzsde kereskedelmi volumene robbanásszerűen növekedett az elmúlt évekhez képest, amely elsősorban az erőszakos stratégiáknak volt tulajdonítható. Itt jönnek képbe a decentralizált tőzsdei platformok, mint például a Coinbase és a Binance, amik fokozatosan lopják el a fizetőképességet, régimódi társaiktól.

Fogyasztók

A kriptovaluták világában, sokkalta könnyebben vehetünk részt a befektetés világában mint ezelőtt. Az átlag felhasználóknak egyáltalán nem szükségesek a többéves tapasztalat és háttértudás a kereskedés folyamatának lebonyolításához, amelyek a régi időket jellemezték.

Az egyik szokatlan dolog az, hogy mind a kezdő mind pedig a tapasztalt befektető egyszerre, egymást nem befolyásolva kereskedhetnek ezeken a felületeken. A decentralizált tőzsdék felhasználói tekintetében hatalmas növekedést mutattak, amelyek számadatati hallván a lélegzet is elállhat. A visszatérő kereskedők száma a Coinbase oldalán megközelítőleg 73 millióra tehető, ellenben a Binance 400+millió felhasználójával.

Hatalmas bevételek jellemzik a kriptopiac tőzsde óriásait

A kriptovaluták világában történő kereskedési növekedést, szinte megközelíthetetlennek titulálhatjuk más piacok szemszögéből.

A digitalizáció fokozatos térhódításának köszönhetően, a különböző kriptovalutákat értékesítői online felületek is hatalmas növekedésnek örvendhetnek. Például a Coinbase két évvel ezelőtti bevétele megközelítette az 1 milliárd dollárt, miközben a 2019-es évben csupán 500 millió környékén mozgott. Ezekből az adatokból arra következtethetünk, hogy a duplázás általában éveszintű.

A binance valamiért a titokzatosabb vizeket szereti, ugyanis a közvélemény számára érdekes adatokat nem mindig hoznak nyilvánosságra. Azonban nemrégiben a Binance vezérigazgatója elárulta, hogy az éves bevétel 1 milliárd dollár körül mozgott. Ugyanakkor tudhatjuk, hogy a Binance 2017-es indulásához és a 7 millió dollárnyi akkori profitjához képest 2020-ra közel 1 milliárd dollárt könyvelhettek el profitként. 

Azonban az információk hiányában csupán a sötétben tudunk tapogatózni. Hogyha kedvet kaptál a kriptovalutákkal való kereskedéshez, az itt található linken a tradensea kereskedő robotja a segítségedre lehet….

Az itt szereplő információk és hírek kizárólag edukációs és tájékoztató jellegűek. A videó vagy cikk kizárólag az Előadó vagy a Cikk írója véleményét tükrözik, aki nem rendelkezik pénzügyi tanácsadói vagy bejegyzett befektetési tanácsadói engedéllyel. A Tradensea nem vállal felelősséget Önnel vagy bárki mással szemben a Szolgáltatás által adott információkra támaszkodva hozott döntésekért vagy tett intézkedésekért, illetve bármilyen következményeiért vagy esetleges károkért.

Sikerre

programozva

0